Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Глисти при детето

Майката е ужасена, когато намери глисти в изпражненията на детето, но това не е причина за отчаяние, нито пък указание за това, че не се полагат достатъчно грижи за него. Оксиурите или остриците са най-често срещаната разновидност.

Те приличат на бели конци с дължина около 8 мм. Те живеят в долната част на червата, но през нощта излизат навън около задния проход, за да снасят яйца. Те могат да се намерят там през нощта или пък в изпражненията.

Причиняват сърбеж около ануса, който може да наруши съня на детето. В миналото се смяташе, че глистите са главната причина децата да скърцат зъби през нощта, но по всяка вероятност това не е така.

Покажете глистите на лекаря. Срещу този вид глисти съществуват ефикасни средства, но те трябва да се прилагат под лекарски контрол. Аскаридите много приличат на дъждовните червеи.

Първото подозрение възниква, когато се открие някой от тях в изпражненията. Те обикновено не предизвикват някакви симптоми освен в случай, когато са много. Лекарят ще предпише лечение.

Понякога могат да се срещнат и анкилостоми. Те могат да причиняват хипотрофия и анемия. Болестта се прихваща от ходене с боси крака по заразена почва. Лекарят трябва да предпише съответно лечение.

назад ...

Колкото по-малко децата гледат телевизия, толкова са по-здрави и послушни

Деца, които прекарват по-малко време пред телевизор или компютърен екран, спят повече, по-слаби са, по-добре се справят в училище и са по-добре възпитани. Изследователите са установили, че родителският контрол е в основата на навиците на децата.

В ново изследване са включени данни от повече от 1300 ученици от две общности в Айова и Минесота в САЩ, заедно с данни за ученици, предоставени от настойници и учители. Данните били събрани като част от програма за предотвратяване на затлъстяването.

прочети повече ...

Не дръжте децата в бебешките колички твърде дълго

Родителите, които оставят малките деца в колички и детски седалки за твърде дълго време и твърде често, пречат по този начин на развитието на техните говорни и физически умения.

Прекаленото използване на детски колички - особено тези, които са изправени напред - намалява времето, което децата прекарват комуникирайки с родителите се или проучвайки заобикалящата ги среда. Ефектите от това могат да навредят на представянето на детето в училище и да повлияят на живота им, според експерти по детски мозъци.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юни

Май

Март

Февуари

Януари

Търси в статии