Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Глисти при детето

Майката е ужасена, когато намери глисти в изпражненията на детето, но това не е причина за отчаяние, нито пък указание за това, че не се полагат достатъчно грижи за него. Оксиурите или остриците са най-често срещаната разновидност.

Те приличат на бели конци с дължина около 8 мм. Те живеят в долната част на червата, но през нощта излизат навън около задния проход, за да снасят яйца. Те могат да се намерят там през нощта или пък в изпражненията.

Причиняват сърбеж около ануса, който може да наруши съня на детето. В миналото се смяташе, че глистите са главната причина децата да скърцат зъби през нощта, но по всяка вероятност това не е така.

Покажете глистите на лекаря. Срещу този вид глисти съществуват ефикасни средства, но те трябва да се прилагат под лекарски контрол. Аскаридите много приличат на дъждовните червеи.

Първото подозрение възниква, когато се открие някой от тях в изпражненията. Те обикновено не предизвикват някакви симптоми освен в случай, когато са много. Лекарят ще предпише лечение.

Понякога могат да се срещнат и анкилостоми. Те могат да причиняват хипотрофия и анемия. Болестта се прихваща от ходене с боси крака по заразена почва. Лекарят трябва да предпише съответно лечение.

назад ...

Защо вашият начин на живот влияе на здравето на детето ви?

Смята се, че в гените на един индивид се случват малки промени вследствие на тютюнопушене, начин на хранене и други фактори на околната среда, които се срещат в ежедневието.

Тези "епигенетични" промени могат да бъдат предадени на следващото поколение чрез яйцеклетката или сперматозоидите.

Учените смятат, че възможността за прехвърляне на тези епигенетични фактори на бебето е резултат от еволюционната необходимост човек да се адаптира към променящата се среда...

прочети повече ...

Майките, които са изложени на определени нива олово, имат затлъстели деца

Майките, които са изложени на ниски нива на олово, е по-вероятно да имат деца с наднормено тегло - и момчетата са най-засегнати, според ново проучване.

Ефектите на оловното замърсяване върху мозъка и нервната система са вече добре известни. Сега изследователи от Университета на Мичиган са открили първата връзка между метала и наддаването на тегло при бъдещите поколения.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юни

Май

Март

Февуари

Януари

Търси в статии