Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Глисти при детето

Майката е ужасена, когато намери глисти в изпражненията на детето, но това не е причина за отчаяние, нито пък указание за това, че не се полагат достатъчно грижи за него. Оксиурите или остриците са най-често срещаната разновидност.

Те приличат на бели конци с дължина около 8 мм. Те живеят в долната част на червата, но през нощта излизат навън около задния проход, за да снасят яйца. Те могат да се намерят там през нощта или пък в изпражненията.

Причиняват сърбеж около ануса, който може да наруши съня на детето. В миналото се смяташе, че глистите са главната причина децата да скърцат зъби през нощта, но по всяка вероятност това не е така.

Покажете глистите на лекаря. Срещу този вид глисти съществуват ефикасни средства, но те трябва да се прилагат под лекарски контрол. Аскаридите много приличат на дъждовните червеи.

Първото подозрение възниква, когато се открие някой от тях в изпражненията. Те обикновено не предизвикват някакви симптоми освен в случай, когато са много. Лекарят ще предпише лечение.

Понякога могат да се срещнат и анкилостоми. Те могат да причиняват хипотрофия и анемия. Болестта се прихваща от ходене с боси крака по заразена почва. Лекарят трябва да предпише съответно лечение.

назад ...

Прекъснатият сън влияе толкова зле, колкото неспането

Както родителите на малки бебета знаят много добре, многократното събуждане през нощта може да ви изцеди силите.

Сега експерти казват, че прекъсването на съня може да има толкова физически отрицателен ефект, колкото и неспането. Ново проучване свързва прекъснатите модели на съня с компрометираните когнитивни способности, скъсени участъци на внимание и негативни настроения.

прочети повече ...

Разводът на родителите прави децата дебели

Децата на разведени родители са по-склонни да напълняват.

Норвежко изследване показа, че децата на разведени двойка имат 1,54 пъти по-голям риск да бъдат с наднормено тегло, отколкото децата с женени родители.

Изследователите, които представиха своите заключения на Европейския конгрес по затлъстяване в София, измерили височината, теглото и обиколката на талията на 3166 норвежки ученици. Те сравнили данните със семейното положение на родителите и стигнали до заключението, че затлъстяването е по-често срещано при децата, чиито родители са разведени.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юни

Май

Март

Февуари

Януари

Търси в статии