Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Глисти при детето

Майката е ужасена, когато намери глисти в изпражненията на детето, но това не е причина за отчаяние, нито пък указание за това, че не се полагат достатъчно грижи за него. Оксиурите или остриците са най-често срещаната разновидност.

Те приличат на бели конци с дължина около 8 мм. Те живеят в долната част на червата, но през нощта излизат навън около задния проход, за да снасят яйца. Те могат да се намерят там през нощта или пък в изпражненията.

Причиняват сърбеж около ануса, който може да наруши съня на детето. В миналото се смяташе, че глистите са главната причина децата да скърцат зъби през нощта, но по всяка вероятност това не е така.

Покажете глистите на лекаря. Срещу този вид глисти съществуват ефикасни средства, но те трябва да се прилагат под лекарски контрол. Аскаридите много приличат на дъждовните червеи.

Първото подозрение възниква, когато се открие някой от тях в изпражненията. Те обикновено не предизвикват някакви симптоми освен в случай, когато са много. Лекарят ще предпише лечение.

Понякога могат да се срещнат и анкилостоми. Те могат да причиняват хипотрофия и анемия. Болестта се прихваща от ходене с боси крака по заразена почва. Лекарят трябва да предпише съответно лечение.

назад ...

Джейми Оливър: „Родители, хранете децата си здравословно!”

Родителите, които готвят пресни ястия за техните деца, може да удължат живота им с до 13 години, казва топ-готвачът Джейми Оливър.

Г-н Оливър каза, че деца не са програмирани да посягат към мазни и сладки закуски, но е работа на родителя да направи здравословна храна по-привлекателна. Той призова за забрана на продаването на нездравословна храна в близост до училища.

Затлъстелите деца са по-склонни да останат затлъстели и като възрастни, развивайки здравословни проблеми като сърдечно-съдови заболявания...

прочети повече ...

Опасност от кърменето, за която може би не знаете

Когато супермоделите Жизел Бюндхен и Миранда Кър пуснаха в интернет снимки, на които кърмят и в същото време изглеждат ослепително, други знаменити майки решиха да направят същото. Но критици твърдят, че тези "нереалистични" изображения поставят натиск върху жените, които имат трудности с кърменето по медицински причини - или просто избират да не го правят.

Сега един британски водещ хирург предупреди, че кърменето – когато стане болезнено - поставя майките под риск от плашеща инфекция, която може да доведе до отравяне на кръвта и дори до обезобразяваща операция.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юни

Май

Март

Февуари

Януари

Търси в статии