Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Глисти при детето

Майката е ужасена, когато намери глисти в изпражненията на детето, но това не е причина за отчаяние, нито пък указание за това, че не се полагат достатъчно грижи за него. Оксиурите или остриците са най-често срещаната разновидност.

Те приличат на бели конци с дължина около 8 мм. Те живеят в долната част на червата, но през нощта излизат навън около задния проход, за да снасят яйца. Те могат да се намерят там през нощта или пък в изпражненията.

Причиняват сърбеж около ануса, който може да наруши съня на детето. В миналото се смяташе, че глистите са главната причина децата да скърцат зъби през нощта, но по всяка вероятност това не е така.

Покажете глистите на лекаря. Срещу този вид глисти съществуват ефикасни средства, но те трябва да се прилагат под лекарски контрол. Аскаридите много приличат на дъждовните червеи.

Първото подозрение възниква, когато се открие някой от тях в изпражненията. Те обикновено не предизвикват някакви симптоми освен в случай, когато са много. Лекарят ще предпише лечение.

Понякога могат да се срещнат и анкилостоми. Те могат да причиняват хипотрофия и анемия. Болестта се прихваща от ходене с боси крака по заразена почва. Лекарят трябва да предпише съответно лечение.

назад ...

Риск от смърт за децата, които биват оставяни в бебешки седалки

Може да се окаже фатално да оставяте бебето си да спи в седалката си в колата, предупреждават експерти. Рискът, казват те, важи и за всякакъв вид люлки, проходилки и бебешки седалки, където бебетата могат да заспиват.

Новото проучване установи, че по този начин малчуганите са изложени на риск от задушаване. Изследователи от Медицинския център на Университета Пен анализирали 47 смъртни случаи, свързани с мястото за седене на децата.

прочети повече ...

Защо е вредна за здравето „синята светлина”

Вредните последици от използването на модерните електронни устройства са свързани с високите нива на "синя светлина", която се излъчват от екраните.

Според изследователи от Харвардския медицински институт, "не всички цветове на светлината имат същия ефект".

По-специално, сините вълни, които се излъчват от повечето електронни устройства, произведени след 2007 г., е доказано, че имат "вредни последици за здравето". Модерните LED екрани излъчват до пет пъти повече синя светлина от по-старите устройства.

прочети повече ...

АРХИВ

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юни

Май

Март

Февуари

Януари

Търси в статии