Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Глисти при детето

Майката е ужасена, когато намери глисти в изпражненията на детето, но това не е причина за отчаяние, нито пък указание за това, че не се полагат достатъчно грижи за него. Оксиурите или остриците са най-често срещаната разновидност.

Те приличат на бели конци с дължина около 8 мм. Те живеят в долната част на червата, но през нощта излизат навън около задния проход, за да снасят яйца. Те могат да се намерят там през нощта или пък в изпражненията.

Причиняват сърбеж около ануса, който може да наруши съня на детето. В миналото се смяташе, че глистите са главната причина децата да скърцат зъби през нощта, но по всяка вероятност това не е така.

Покажете глистите на лекаря. Срещу този вид глисти съществуват ефикасни средства, но те трябва да се прилагат под лекарски контрол. Аскаридите много приличат на дъждовните червеи.

Първото подозрение възниква, когато се открие някой от тях в изпражненията. Те обикновено не предизвикват някакви симптоми освен в случай, когато са много. Лекарят ще предпише лечение.

Понякога могат да се срещнат и анкилостоми. Те могат да причиняват хипотрофия и анемия. Болестта се прихваща от ходене с боси крака по заразена почва. Лекарят трябва да предпише съответно лечение.

назад ...

Половин чаша вино може да попречи на нероденото бебе да диша

Бременните жени не трябва да пият изобщо след като проучване установи, че само половин чаша вино може да се попречи на тяхното бебе да диша и да се движи в продължение на два часа.

Изследването, което разкрива опасностите от само една единица алкохол, противоречи на досегашните насоки на специалистите. Това означава, че е безопасно за бременните жени да продължат да пият, стига да не е повече от една или две единици, веднъж или два пъти седмично.

прочети повече ...

Не е полезно да говорите на „бебешки език” на вашето бебе

Родителите от дълго време смятат, че най-добрият начин да общуват с тяхното дете е чрез бебешки език.

По-бавното говорене, използването на певчески глас и използването на странни думи в действителност не е най-добрият начин да общувате с детето си, открили са изследователите. Всъщност, специалистите казват, че родителите просто трябва да говорят ясно.

Откритията от изследванията показват, че майките говорят по-неясно с децата си, отколкото с възрастните. Изследователите първо записали как 22 японски майки говорят на техните деца (на възраст от 18 до 24 месеца).

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юни

Май

Март

Февуари

Януари

Търси в статии