Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Болки в корема и храносмилателни разстройства при детето - част трета

Симптомите на хранително отравяне обикновено са повръщане, диария и болки в корема. Понякога има и тръпки, понякога и повишена температура.

Всеки хапнал от заразената храна ще заболее почти по едно и също време за разлика от чревния грип, който засяга членовете на едно семейство в продължение на няколко дни.

Деца, които се хранят насила, получават болки в корема, когато седнат да ядат или след като са хапнали малко.

Родителите са склонни да считат, че детето си измисля болките като претекст, за да се откаже от храната.

По-вероятно е стомахът му да се е свил от напрежението по време на храненето и болките да са истински. Тук лечението се състои в правилно хранене на детето, така че то да му доставя удоволствие.

Деца, чието хранене никога не е създало затруднение, но които имат други тревоги, могат да получат болки в корема особено по време на хранене: напр. едно дете, което се безпокои, че през есента започва училище, на закуска вместо апетит получава болки в корема, или някое дете, което се чувствува виновно за нещо, а вината му още не е разкрита.

Всякакви чувства, страх или приятно вълнение могат да повлияят върху стомаха и червата и да предизвикат болки и липса на апетит, но също така и повръщане, диария и запек.

Някои деца с глисти може да имат коремни болки, но повечето нямат.

Има и други, не много често срещани причини за болки в корема: хронични храносмилателни смущения с отделяне на газове, чревна алергия, възпалени лимфни възли в коремната кухина, ревматизъм, болести на бъбреците и т. н.

Както виждате, детето, което има болки, независимо дали са остри и силни или леки и хронически, се нуждае от щателен медицински преглед.

назад ...

Половин чаша вино може да попречи на нероденото бебе да диша

Бременните жени не трябва да пият изобщо след като проучване установи, че само половин чаша вино може да се попречи на тяхното бебе да диша и да се движи в продължение на два часа.

Изследването, което разкрива опасностите от само една единица алкохол, противоречи на досегашните насоки на специалистите. Това означава, че е безопасно за бременните жени да продължат да пият, стига да не е повече от една или две единици, веднъж или два пъти седмично.

прочети повече ...

Не е полезно да говорите на „бебешки език” на вашето бебе

Родителите от дълго време смятат, че най-добрият начин да общуват с тяхното дете е чрез бебешки език.

По-бавното говорене, използването на певчески глас и използването на странни думи в действителност не е най-добрият начин да общувате с детето си, открили са изследователите. Всъщност, специалистите казват, че родителите просто трябва да говорят ясно.

Откритията от изследванията показват, че майките говорят по-неясно с децата си, отколкото с възрастните. Изследователите първо записали как 22 японски майки говорят на техните деца (на възраст от 18 до 24 месеца).

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юни

Май

Март

Февуари

Януари

Търси в статии