Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Болки в корема и храносмилателни разстройства при детето - част трета

Симптомите на хранително отравяне обикновено са повръщане, диария и болки в корема. Понякога има и тръпки, понякога и повишена температура.

Всеки хапнал от заразената храна ще заболее почти по едно и също време за разлика от чревния грип, който засяга членовете на едно семейство в продължение на няколко дни.

Деца, които се хранят насила, получават болки в корема, когато седнат да ядат или след като са хапнали малко.

Родителите са склонни да считат, че детето си измисля болките като претекст, за да се откаже от храната.

По-вероятно е стомахът му да се е свил от напрежението по време на храненето и болките да са истински. Тук лечението се състои в правилно хранене на детето, така че то да му доставя удоволствие.

Деца, чието хранене никога не е създало затруднение, но които имат други тревоги, могат да получат болки в корема особено по време на хранене: напр. едно дете, което се безпокои, че през есента започва училище, на закуска вместо апетит получава болки в корема, или някое дете, което се чувствува виновно за нещо, а вината му още не е разкрита.

Всякакви чувства, страх или приятно вълнение могат да повлияят върху стомаха и червата и да предизвикат болки и липса на апетит, но също така и повръщане, диария и запек.

Някои деца с глисти може да имат коремни болки, но повечето нямат.

Има и други, не много често срещани причини за болки в корема: хронични храносмилателни смущения с отделяне на газове, чревна алергия, възпалени лимфни възли в коремната кухина, ревматизъм, болести на бъбреците и т. н.

Както виждате, детето, което има болки, независимо дали са остри и силни или леки и хронически, се нуждае от щателен медицински преглед.

назад ...

Колкото по-малко децата гледат телевизия, толкова са по-здрави и послушни

Деца, които прекарват по-малко време пред телевизор или компютърен екран, спят повече, по-слаби са, по-добре се справят в училище и са по-добре възпитани. Изследователите са установили, че родителският контрол е в основата на навиците на децата.

В ново изследване са включени данни от повече от 1300 ученици от две общности в Айова и Минесота в САЩ, заедно с данни за ученици, предоставени от настойници и учители. Данните били събрани като част от програма за предотвратяване на затлъстяването.

прочети повече ...

Не дръжте децата в бебешките колички твърде дълго

Родителите, които оставят малките деца в колички и детски седалки за твърде дълго време и твърде често, пречат по този начин на развитието на техните говорни и физически умения.

Прекаленото използване на детски колички - особено тези, които са изправени напред - намалява времето, което децата прекарват комуникирайки с родителите се или проучвайки заобикалящата ги среда. Ефектите от това могат да навредят на представянето на детето в училище и да повлияят на живота им, според експерти по детски мозъци.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юни

Май

Март

Февуари

Януари

Търси в статии