Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Болки в корема и храносмилателни разстройства при детето - част трета

Симптомите на хранително отравяне обикновено са повръщане, диария и болки в корема. Понякога има и тръпки, понякога и повишена температура.

Всеки хапнал от заразената храна ще заболее почти по едно и също време за разлика от чревния грип, който засяга членовете на едно семейство в продължение на няколко дни.

Деца, които се хранят насила, получават болки в корема, когато седнат да ядат или след като са хапнали малко.

Родителите са склонни да считат, че детето си измисля болките като претекст, за да се откаже от храната.

По-вероятно е стомахът му да се е свил от напрежението по време на храненето и болките да са истински. Тук лечението се състои в правилно хранене на детето, така че то да му доставя удоволствие.

Деца, чието хранене никога не е създало затруднение, но които имат други тревоги, могат да получат болки в корема особено по време на хранене: напр. едно дете, което се безпокои, че през есента започва училище, на закуска вместо апетит получава болки в корема, или някое дете, което се чувствува виновно за нещо, а вината му още не е разкрита.

Всякакви чувства, страх или приятно вълнение могат да повлияят върху стомаха и червата и да предизвикат болки и липса на апетит, но също така и повръщане, диария и запек.

Някои деца с глисти може да имат коремни болки, но повечето нямат.

Има и други, не много често срещани причини за болки в корема: хронични храносмилателни смущения с отделяне на газове, чревна алергия, възпалени лимфни възли в коремната кухина, ревматизъм, болести на бъбреците и т. н.

Както виждате, детето, което има болки, независимо дали са остри и силни или леки и хронически, се нуждае от щателен медицински преглед.

назад ...

Майките, които са изложени на определени нива олово, имат затлъстели деца

Майките, които са изложени на ниски нива на олово, е по-вероятно да имат деца с наднормено тегло - и момчетата са най-засегнати, според ново проучване.

Ефектите на оловното замърсяване върху мозъка и нервната система са вече добре известни. Сега изследователи от Университета на Мичиган са открили първата връзка между метала и наддаването на тегло при бъдещите поколения.

прочети повече ...

Майките, които залагат на епидуралната упойка, не страдат от пост-родилна депресия

Контролирането на болката по време на раждане може да намали риска майките да страдат от пост-родилна депресия.

Изследователите установили, че жените, на които е била сложена епидурална упойка по време на раждането, имали едва 14 на сто депресия шест седмици след раждането. Но този процент нараства до 35 на сто при тези, които не са имали облекчение на болката. Епидуралната упойка е единственото средство за контрол на болката при жените по време на раждане.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юни

Май

Март

Февуари

Януари

Търси в статии