Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Болки в корема и храносмилателни разстройства при детето - част трета

Симптомите на хранително отравяне обикновено са повръщане, диария и болки в корема. Понякога има и тръпки, понякога и повишена температура.

Всеки хапнал от заразената храна ще заболее почти по едно и също време за разлика от чревния грип, който засяга членовете на едно семейство в продължение на няколко дни.

Деца, които се хранят насила, получават болки в корема, когато седнат да ядат или след като са хапнали малко.

Родителите са склонни да считат, че детето си измисля болките като претекст, за да се откаже от храната.

По-вероятно е стомахът му да се е свил от напрежението по време на храненето и болките да са истински. Тук лечението се състои в правилно хранене на детето, така че то да му доставя удоволствие.

Деца, чието хранене никога не е създало затруднение, но които имат други тревоги, могат да получат болки в корема особено по време на хранене: напр. едно дете, което се безпокои, че през есента започва училище, на закуска вместо апетит получава болки в корема, или някое дете, което се чувствува виновно за нещо, а вината му още не е разкрита.

Всякакви чувства, страх или приятно вълнение могат да повлияят върху стомаха и червата и да предизвикат болки и липса на апетит, но също така и повръщане, диария и запек.

Някои деца с глисти може да имат коремни болки, но повечето нямат.

Има и други, не много често срещани причини за болки в корема: хронични храносмилателни смущения с отделяне на газове, чревна алергия, възпалени лимфни възли в коремната кухина, ревматизъм, болести на бъбреците и т. н.

Както виждате, детето, което има болки, независимо дали са остри и силни или леки и хронически, се нуждае от щателен медицински преглед.

назад ...

Защо е вредна за здравето „синята светлина”

Вредните последици от използването на модерните електронни устройства са свързани с високите нива на "синя светлина", която се излъчват от екраните.

Според изследователи от Харвардския медицински институт, "не всички цветове на светлината имат същия ефект".

По-специално, сините вълни, които се излъчват от повечето електронни устройства, произведени след 2007 г., е доказано, че имат "вредни последици за здравето". Модерните LED екрани излъчват до пет пъти повече синя светлина от по-старите устройства.

прочети повече ...

Децата, които опитат алкохол преди 11-годишна възраст, са изложени на риск от алкохолизъм

Децата,чиито родители им дават глътка вино по време на партита и социални събития, са по-склонни да започнат да пият в средата на тийнейджърските си години, предупреждават специалисти.

Едно проучване установи, че децата, които са опитали алкохол преди 11-годишна възраст, е пет пъти по-вероятно да започнат да пият в рамките на няколко години, и четири пъти по-вероятно да развият алкохолизъм в сравнение с техните връстници, които не са опитвали алкохол в ранна възраст.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юни

Май

Март

Февуари

Януари

Търси в статии