Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Болки в корема и храносмилателни разстройства при детето - част трета

Симптомите на хранително отравяне обикновено са повръщане, диария и болки в корема. Понякога има и тръпки, понякога и повишена температура.

Всеки хапнал от заразената храна ще заболее почти по едно и също време за разлика от чревния грип, който засяга членовете на едно семейство в продължение на няколко дни.

Деца, които се хранят насила, получават болки в корема, когато седнат да ядат или след като са хапнали малко.

Родителите са склонни да считат, че детето си измисля болките като претекст, за да се откаже от храната.

По-вероятно е стомахът му да се е свил от напрежението по време на храненето и болките да са истински. Тук лечението се състои в правилно хранене на детето, така че то да му доставя удоволствие.

Деца, чието хранене никога не е създало затруднение, но които имат други тревоги, могат да получат болки в корема особено по време на хранене: напр. едно дете, което се безпокои, че през есента започва училище, на закуска вместо апетит получава болки в корема, или някое дете, което се чувствува виновно за нещо, а вината му още не е разкрита.

Всякакви чувства, страх или приятно вълнение могат да повлияят върху стомаха и червата и да предизвикат болки и липса на апетит, но също така и повръщане, диария и запек.

Някои деца с глисти може да имат коремни болки, но повечето нямат.

Има и други, не много често срещани причини за болки в корема: хронични храносмилателни смущения с отделяне на газове, чревна алергия, възпалени лимфни възли в коремната кухина, ревматизъм, болести на бъбреците и т. н.

Както виждате, детето, което има болки, независимо дали са остри и силни или леки и хронически, се нуждае от щателен медицински преглед.

назад ...

Риск от смърт за децата, които биват оставяни в бебешки седалки

Може да се окаже фатално да оставяте бебето си да спи в седалката си в колата, предупреждават експерти. Рискът, казват те, важи и за всякакъв вид люлки, проходилки и бебешки седалки, където бебетата могат да заспиват.

Новото проучване установи, че по този начин малчуганите са изложени на риск от задушаване. Изследователи от Медицинския център на Университета Пен анализирали 47 смъртни случаи, свързани с мястото за седене на децата.

прочети повече ...

Защо е вредна за здравето „синята светлина”

Вредните последици от използването на модерните електронни устройства са свързани с високите нива на "синя светлина", която се излъчват от екраните.

Според изследователи от Харвардския медицински институт, "не всички цветове на светлината имат същия ефект".

По-специално, сините вълни, които се излъчват от повечето електронни устройства, произведени след 2007 г., е доказано, че имат "вредни последици за здравето". Модерните LED екрани излъчват до пет пъти повече синя светлина от по-старите устройства.

прочети повече ...

АРХИВ

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юни

Май

Март

Февуари

Януари

Търси в статии