Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Болки в корема и храносмилателни разстройства при детето - част трета

Симптомите на хранително отравяне обикновено са повръщане, диария и болки в корема. Понякога има и тръпки, понякога и повишена температура.

Всеки хапнал от заразената храна ще заболее почти по едно и също време за разлика от чревния грип, който засяга членовете на едно семейство в продължение на няколко дни.

Деца, които се хранят насила, получават болки в корема, когато седнат да ядат или след като са хапнали малко.

Родителите са склонни да считат, че детето си измисля болките като претекст, за да се откаже от храната.

По-вероятно е стомахът му да се е свил от напрежението по време на храненето и болките да са истински. Тук лечението се състои в правилно хранене на детето, така че то да му доставя удоволствие.

Деца, чието хранене никога не е създало затруднение, но които имат други тревоги, могат да получат болки в корема особено по време на хранене: напр. едно дете, което се безпокои, че през есента започва училище, на закуска вместо апетит получава болки в корема, или някое дете, което се чувствува виновно за нещо, а вината му още не е разкрита.

Всякакви чувства, страх или приятно вълнение могат да повлияят върху стомаха и червата и да предизвикат болки и липса на апетит, но също така и повръщане, диария и запек.

Някои деца с глисти може да имат коремни болки, но повечето нямат.

Има и други, не много често срещани причини за болки в корема: хронични храносмилателни смущения с отделяне на газове, чревна алергия, възпалени лимфни възли в коремната кухина, ревматизъм, болести на бъбреците и т. н.

Както виждате, детето, което има болки, независимо дали са остри и силни или леки и хронически, се нуждае от щателен медицински преглед.

назад ...

Джейми Оливър: „Родители, хранете децата си здравословно!”

Родителите, които готвят пресни ястия за техните деца, може да удължат живота им с до 13 години, казва топ-готвачът Джейми Оливър.

Г-н Оливър каза, че деца не са програмирани да посягат към мазни и сладки закуски, но е работа на родителя да направи здравословна храна по-привлекателна. Той призова за забрана на продаването на нездравословна храна в близост до училища.

Затлъстелите деца са по-склонни да останат затлъстели и като възрастни, развивайки здравословни проблеми като сърдечно-съдови заболявания...

прочети повече ...

Опасност от кърменето, за която може би не знаете

Когато супермоделите Жизел Бюндхен и Миранда Кър пуснаха в интернет снимки, на които кърмят и в същото време изглеждат ослепително, други знаменити майки решиха да направят същото. Но критици твърдят, че тези "нереалистични" изображения поставят натиск върху жените, които имат трудности с кърменето по медицински причини - или просто избират да не го правят.

Сега един британски водещ хирург предупреди, че кърменето – когато стане болезнено - поставя майките под риск от плашеща инфекция, която може да доведе до отравяне на кръвта и дори до обезобразяваща операция.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юни

Май

Март

Февуари

Януари

Търси в статии