Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Съвети за "оцеляване" при лятна бременност

Какво трябва да направи една бременна майка за облекчение?

Пробвайте тези съвети за оцеляване при лятна бременност. Те ще ви помогнат да се чуствате удобно и прохладно.

- Изпълнявайте поръчки, разхождайте се или вършете работа извън дома сутрин или вечер когато е по-хладно

- Стойте на закрито на сянка или на климатик когато температурите достигнат 35 градуса. Слушайте местната прогноза за времето за предупреждения за качеството на въздуха или други фактори, които могат да затруднят дишането в определени дни.

- Носете светли памучни дрехи, които отразяват слънчевите лъчи. В тъмните дрехи ще ви е по-горещо.

- Придържайте се към носенето на естествени материи. Памукът и ленът позволяват бързото изпаряване на влагата и позволяват на кожата ви да диша.

- Пийте много течности. Особено важно е да останете хидратирана когато сте бременна в летните горещини.

- Ако се чувствате замаяна махнете се от слънцето. Намалете до минимум излагането си на директна слънчева светлина между 10:00 и 16:00 часа. Винаги сядайте поне на частична сянка, за да се предпазите от прегряване.

- Поставяйте слънцезащитен крем 20 минути преди излагането на слънце, за да не изгорите. Кожата на бременната жена е много по-склонна към слънчево изгаряне и образуване на пигментни петна от слънцето поради влиянието на хормоните.

- Правете бързи душове, за да се охлаждате.

- Носете си спрей с вода и се пръскайте когато се почуствате неприятно горещо.

- Вдигайте често краката си на високо, за да предотвратите подуване и да подобрите циркулацията на кръвта.

- Намалете солта, за да намалите подуването поради задържане на течности.

- Често подремвайте. Горещината може истински да ви измори и ще се почувствате много по-добре, ако си почивате достатъчно.

- Помолете за помощ ако сте твърде изморени за да готвите, чистите или изпълнявате поръчки. С напредването на бременността и увеличаването на температурите може да се чувствате твърде изтощена да се придържате към обичайната рутина. Говорете със семейството, приятелите и съседите да ви помогнат когато имате нужда или наемете някого да ви помага в къщи.

назад ...

Всички промени, които настъпват в тялото на жената по време на бременността

Известно е, че по различни причини, бременността е забележителен момент в живота на жената. Но както много майки знаят, бременността може да създаде абсолютен хаос в тялото.

Средностатистическата жена наддава с до 16 килограма, и мнозина жени се оплакват, че след бременността остават с увиснали гърди, стрии и подути крака. Но има и други, по-малко известни промени в тялото, които бременните жени трябва да очакват по време на този най-естествен процес.

прочети повече ...

Бременността подобрява здравето на жената

Бременните жени наистина сияят!

Бременността има "подмладяващ ефект" върху жените, според ново научно изследване. А при по-възрастните жени, бременността може да им помогне да се почувстват отново млади, почти буквално, тъй като тя помага да се регенерират тъканите и забавя процеса на стареене.

Сиянието не е само козметичен страничен ефект от износването на дете, заявиха медицински специалисти, а действителен физически процес. Специалистите изследвали ефектите на чернодробни трансплантации при бременни и небременни мишки с помощта на високотехнологични скенери в Медицинското училище Хадаса в Ерусалим.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии