Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Съвети за "оцеляване" при лятна бременност

Какво трябва да направи една бременна майка за облекчение?

Пробвайте тези съвети за оцеляване при лятна бременност. Те ще ви помогнат да се чуствате удобно и прохладно.

- Изпълнявайте поръчки, разхождайте се или вършете работа извън дома сутрин или вечер когато е по-хладно

- Стойте на закрито на сянка или на климатик когато температурите достигнат 35 градуса. Слушайте местната прогноза за времето за предупреждения за качеството на въздуха или други фактори, които могат да затруднят дишането в определени дни.

- Носете светли памучни дрехи, които отразяват слънчевите лъчи. В тъмните дрехи ще ви е по-горещо.

- Придържайте се към носенето на естествени материи. Памукът и ленът позволяват бързото изпаряване на влагата и позволяват на кожата ви да диша.

- Пийте много течности. Особено важно е да останете хидратирана когато сте бременна в летните горещини.

- Ако се чувствате замаяна махнете се от слънцето. Намалете до минимум излагането си на директна слънчева светлина между 10:00 и 16:00 часа. Винаги сядайте поне на частична сянка, за да се предпазите от прегряване.

- Поставяйте слънцезащитен крем 20 минути преди излагането на слънце, за да не изгорите. Кожата на бременната жена е много по-склонна към слънчево изгаряне и образуване на пигментни петна от слънцето поради влиянието на хормоните.

- Правете бързи душове, за да се охлаждате.

- Носете си спрей с вода и се пръскайте когато се почуствате неприятно горещо.

- Вдигайте често краката си на високо, за да предотвратите подуване и да подобрите циркулацията на кръвта.

- Намалете солта, за да намалите подуването поради задържане на течности.

- Често подремвайте. Горещината може истински да ви измори и ще се почувствате много по-добре, ако си почивате достатъчно.

- Помолете за помощ ако сте твърде изморени за да готвите, чистите или изпълнявате поръчки. С напредването на бременността и увеличаването на температурите може да се чувствате твърде изтощена да се придържате към обичайната рутина. Говорете със семейството, приятелите и съседите да ви помогнат когато имате нужда или наемете някого да ви помага в къщи.

назад ...

Опитвате се да забременеете? Прекарвайте по осем часа в леглото

Късното лягане и изкуствената светлина може да увреди плодовитостта на жената, предупреждава проучване. То разкри, че тъмнината играе ключова роля в шанса на жената да зачене.

Това е така, защото хормонът мелатонин - който закриля яйцеклетките от стрес - се произвежда в тъмното. В резултат на това "всеки път, когато включите светлината през нощта, това се отразява на производството на мелатонин" каза изследователят Ръсел Райтър.

прочети повече ...

Бебетата, чиито майки са пили през бременността, могат да имат двигателни увреждания

Децата, които са диагностицирани с алкохолно разстройство, тъй като техните майки са пили прекалено много по време на бременността, са изложени на висок риск от увреждане на общите двигателни умения, казват изследователите от Сидни.

Университетът в Сидни и Институтът Джордж са провели проучване, което показва, че децата, изложени на ефектите на алкохола в утробата, имат проблеми с баланса и координацията.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии