Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Съвети за "оцеляване" при лятна бременност

Какво трябва да направи една бременна майка за облекчение?

Пробвайте тези съвети за оцеляване при лятна бременност. Те ще ви помогнат да се чуствате удобно и прохладно.

- Изпълнявайте поръчки, разхождайте се или вършете работа извън дома сутрин или вечер когато е по-хладно

- Стойте на закрито на сянка или на климатик когато температурите достигнат 35 градуса. Слушайте местната прогноза за времето за предупреждения за качеството на въздуха или други фактори, които могат да затруднят дишането в определени дни.

- Носете светли памучни дрехи, които отразяват слънчевите лъчи. В тъмните дрехи ще ви е по-горещо.

- Придържайте се към носенето на естествени материи. Памукът и ленът позволяват бързото изпаряване на влагата и позволяват на кожата ви да диша.

- Пийте много течности. Особено важно е да останете хидратирана когато сте бременна в летните горещини.

- Ако се чувствате замаяна махнете се от слънцето. Намалете до минимум излагането си на директна слънчева светлина между 10:00 и 16:00 часа. Винаги сядайте поне на частична сянка, за да се предпазите от прегряване.

- Поставяйте слънцезащитен крем 20 минути преди излагането на слънце, за да не изгорите. Кожата на бременната жена е много по-склонна към слънчево изгаряне и образуване на пигментни петна от слънцето поради влиянието на хормоните.

- Правете бързи душове, за да се охлаждате.

- Носете си спрей с вода и се пръскайте когато се почуствате неприятно горещо.

- Вдигайте често краката си на високо, за да предотвратите подуване и да подобрите циркулацията на кръвта.

- Намалете солта, за да намалите подуването поради задържане на течности.

- Често подремвайте. Горещината може истински да ви измори и ще се почувствате много по-добре, ако си почивате достатъчно.

- Помолете за помощ ако сте твърде изморени за да готвите, чистите или изпълнявате поръчки. С напредването на бременността и увеличаването на температурите може да се чувствате твърде изтощена да се придържате към обичайната рутина. Говорете със семейството, приятелите и съседите да ви помогнат когато имате нужда или наемете някого да ви помага в къщи.

назад ...

Пушенето по време на бременността може да повлияе на растежа на внуците на жената

Пушенето по време на бременността може да повлияе на растежа на бъдещите внуци на една жена, предупреждава ново проучване.

Изследователите са открили, че ако една баба по майчина линия пуши по време на бременността, нейните внуци тежат повече от очакваното по време на юношеството. Но проучването също така установи, че тези внуци имали по-добро сърдечно-съдово здраве.

прочети повече ...

Бременните жени, които пият две чаши кафе на ден излагат децата си на риск от левкимия?

Бременните жени, които пият само две чаши кафе на ден, може да излагат по този начин своите бебета на риск от левкемия.

Голямо проучване установи, че бебетата им имат 60 на сто по-голяма вероятност да развият заболяването по време на детството.

Учените твърдят, че правителствата трябва да издават предупреждения за бременните жени да ограничат приема на кафе, да намалят алкохола и да спрат тютюнопушенето. Учените мислят, че кофеинът може да промени ДНК-то в клетките на плода, което ги прави по-податливи към развитието на тумори.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии