Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Съвети за "оцеляване" при лятна бременност

Какво трябва да направи една бременна майка за облекчение?

Пробвайте тези съвети за оцеляване при лятна бременност. Те ще ви помогнат да се чуствате удобно и прохладно.

- Изпълнявайте поръчки, разхождайте се или вършете работа извън дома сутрин или вечер когато е по-хладно

- Стойте на закрито на сянка или на климатик когато температурите достигнат 35 градуса. Слушайте местната прогноза за времето за предупреждения за качеството на въздуха или други фактори, които могат да затруднят дишането в определени дни.

- Носете светли памучни дрехи, които отразяват слънчевите лъчи. В тъмните дрехи ще ви е по-горещо.

- Придържайте се към носенето на естествени материи. Памукът и ленът позволяват бързото изпаряване на влагата и позволяват на кожата ви да диша.

- Пийте много течности. Особено важно е да останете хидратирана когато сте бременна в летните горещини.

- Ако се чувствате замаяна махнете се от слънцето. Намалете до минимум излагането си на директна слънчева светлина между 10:00 и 16:00 часа. Винаги сядайте поне на частична сянка, за да се предпазите от прегряване.

- Поставяйте слънцезащитен крем 20 минути преди излагането на слънце, за да не изгорите. Кожата на бременната жена е много по-склонна към слънчево изгаряне и образуване на пигментни петна от слънцето поради влиянието на хормоните.

- Правете бързи душове, за да се охлаждате.

- Носете си спрей с вода и се пръскайте когато се почуствате неприятно горещо.

- Вдигайте често краката си на високо, за да предотвратите подуване и да подобрите циркулацията на кръвта.

- Намалете солта, за да намалите подуването поради задържане на течности.

- Често подремвайте. Горещината може истински да ви измори и ще се почувствате много по-добре, ако си почивате достатъчно.

- Помолете за помощ ако сте твърде изморени за да готвите, чистите или изпълнявате поръчки. С напредването на бременността и увеличаването на температурите може да се чувствате твърде изтощена да се придържате към обичайната рутина. Говорете със семейството, приятелите и съседите да ви помогнат когато имате нужда или наемете някого да ви помага в къщи.

назад ...

Авокадото, сьомгата, наровете и яйцата ви помагат да заченете

Една на всеки седем двойки има проблеми със зачеването - и често не е ясно защо. Но един диетолог твърди, че добрата диета може да повлияе на здравето на спермата и яйцеклетката.

Изабел Оберт, която ръководи клиника за оплождане, вярва, че диета, богата на минерали, витамини, есенциални мазнини и протеини може да подготви един мъж и тялото на жената за зачеване. Тя казва още, че авокадото, сьомгата, яйцата и наровете са едни от най-добрите естествени помощници за хората, които искат да създадат семейство.

прочети повече ...

Какво точно се случва по време на ин витро процедурата?

Хиляди бездетни двойки възлагат надеждите си на тази процедура, за да създадат семейство. Но какво точно се случва по време на ин витро процедурата? Този материал отговаря на въпроса.

По време на ин витрото, една яйцеклетка е хирургически отстранена от женските яйчници и е оплодена със сперматозоиди в лаборатория. Оплодената яйцеклетка или ембрион след това се имплантира обратно в утробата на жената, за да расте и да се развива. Ембриотрансферът е последната част от процеса на обработка, но жените трябва да минат през строга програма за лечение по време на този процес.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии