Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Съвети за "оцеляване" при лятна бременност

Какво трябва да направи една бременна майка за облекчение?

Пробвайте тези съвети за оцеляване при лятна бременност. Те ще ви помогнат да се чуствате удобно и прохладно.

- Изпълнявайте поръчки, разхождайте се или вършете работа извън дома сутрин или вечер когато е по-хладно

- Стойте на закрито на сянка или на климатик когато температурите достигнат 35 градуса. Слушайте местната прогноза за времето за предупреждения за качеството на въздуха или други фактори, които могат да затруднят дишането в определени дни.

- Носете светли памучни дрехи, които отразяват слънчевите лъчи. В тъмните дрехи ще ви е по-горещо.

- Придържайте се към носенето на естествени материи. Памукът и ленът позволяват бързото изпаряване на влагата и позволяват на кожата ви да диша.

- Пийте много течности. Особено важно е да останете хидратирана когато сте бременна в летните горещини.

- Ако се чувствате замаяна махнете се от слънцето. Намалете до минимум излагането си на директна слънчева светлина между 10:00 и 16:00 часа. Винаги сядайте поне на частична сянка, за да се предпазите от прегряване.

- Поставяйте слънцезащитен крем 20 минути преди излагането на слънце, за да не изгорите. Кожата на бременната жена е много по-склонна към слънчево изгаряне и образуване на пигментни петна от слънцето поради влиянието на хормоните.

- Правете бързи душове, за да се охлаждате.

- Носете си спрей с вода и се пръскайте когато се почуствате неприятно горещо.

- Вдигайте често краката си на високо, за да предотвратите подуване и да подобрите циркулацията на кръвта.

- Намалете солта, за да намалите подуването поради задържане на течности.

- Често подремвайте. Горещината може истински да ви измори и ще се почувствате много по-добре, ако си почивате достатъчно.

- Помолете за помощ ако сте твърде изморени за да готвите, чистите или изпълнявате поръчки. С напредването на бременността и увеличаването на температурите може да се чувствате твърде изтощена да се придържате към обичайната рутина. Говорете със семейството, приятелите и съседите да ви помогнат когато имате нужда или наемете някого да ви помага в къщи.

назад ...

Пълните бременни жени рискуват да загубят бебето

Бременните жени, които са с наднормено тегло, са в по-голям риск да изгубят бебето си.

Нов преглед на изследване показва, че жените с по-висок индекс на телесна маса (BMI) преди или в началото на бременността, имат по-висок риск бебето им да умре по време на бременност или на раждането, да бъде мъртво родено , или да умре скоро след раждането.

Силно затлъстелите жени имат най-голям риск - повече от три пъти по-висок, отколкото при жените с най-здравословно тегло, твърдят изследователите от Имперския колеж в Лондон. Но рискът започва да расте дори когато жените са с малко наднормено тегло, според преглед на 38 проучвания.

прочети повече ...

Яжте правилно по време на бременността, за да не е дебело детето ви

Бременните жени, които ядат твърде много – или твърде малко – рискуват да имат затлъстяло дете.

Бебетата на жени, които не са натрупали достатъчно тегло, е по-вероятно да бъдат с наднормено тегло, както и тези, чиито майки са натрупали твърде много. И изненадващо, рискът е по-голям за жените, които са с нормално тегло в началото на бременността.

Затлъстяването намалява продължителността на живота на човек с до девет години и предразполага към редица здравословни проблеми. Експертите заявяват, че е наложително  жените да получават ясна съвети за това колко тегло трябва да натрупат по време на бременността.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии