Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Съвети за "оцеляване" при лятна бременност

Какво трябва да направи една бременна майка за облекчение?

Пробвайте тези съвети за оцеляване при лятна бременност. Те ще ви помогнат да се чуствате удобно и прохладно.

- Изпълнявайте поръчки, разхождайте се или вършете работа извън дома сутрин или вечер когато е по-хладно

- Стойте на закрито на сянка или на климатик когато температурите достигнат 35 градуса. Слушайте местната прогноза за времето за предупреждения за качеството на въздуха или други фактори, които могат да затруднят дишането в определени дни.

- Носете светли памучни дрехи, които отразяват слънчевите лъчи. В тъмните дрехи ще ви е по-горещо.

- Придържайте се към носенето на естествени материи. Памукът и ленът позволяват бързото изпаряване на влагата и позволяват на кожата ви да диша.

- Пийте много течности. Особено важно е да останете хидратирана когато сте бременна в летните горещини.

- Ако се чувствате замаяна махнете се от слънцето. Намалете до минимум излагането си на директна слънчева светлина между 10:00 и 16:00 часа. Винаги сядайте поне на частична сянка, за да се предпазите от прегряване.

- Поставяйте слънцезащитен крем 20 минути преди излагането на слънце, за да не изгорите. Кожата на бременната жена е много по-склонна към слънчево изгаряне и образуване на пигментни петна от слънцето поради влиянието на хормоните.

- Правете бързи душове, за да се охлаждате.

- Носете си спрей с вода и се пръскайте когато се почуствате неприятно горещо.

- Вдигайте често краката си на високо, за да предотвратите подуване и да подобрите циркулацията на кръвта.

- Намалете солта, за да намалите подуването поради задържане на течности.

- Често подремвайте. Горещината може истински да ви измори и ще се почувствате много по-добре, ако си почивате достатъчно.

- Помолете за помощ ако сте твърде изморени за да готвите, чистите или изпълнявате поръчки. С напредването на бременността и увеличаването на температурите може да се чувствате твърде изтощена да се придържате към обичайната рутина. Говорете със семейството, приятелите и съседите да ви помогнат когато имате нужда или наемете някого да ви помага в къщи.

назад ...

Лежането по време на бременността може да навреди на бебето ви

Лежането докато сте бременна може да бъде вредно както за майката, така и за бебето, твърдят учени.

Експерти предупреждават, че почивка на легло по време на бременността няма много ползи - и може да доведе до депресия, загуба на мускулна маса, както и по-голям риск от образуване на кръвни съсиреци и диабет. То бе могло и да доведе до това бебето да се роди с по-ниско тегло.

От Обществото на майките в Америка казват, че около една от всеки пет жени в САЩ е поставена на почивка в леглото по време на бременността, често в резултат на усложнения. Въпреки това се казва, че вече не се препоръчва рутинно ограничаване на физическата активност.

прочети повече ...

Пушенето по време на бременността може да повлияе на растежа на внуците на жената

Пушенето по време на бременността може да повлияе на растежа на бъдещите внуци на една жена, предупреждава ново проучване.

Изследователите са открили, че ако една баба по майчина линия пуши по време на бременността, нейните внуци тежат повече от очакваното по време на юношеството. Но проучването също така установи, че тези внуци имали по-добро сърдечно-съдово здраве.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии