Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Първи признаци на бременност

Първите признаци на бременността не винаги са еднакви при всички жени.

При една част от жените признаците на бременността се проявяват още в първата седмица от зачеването, а при друга, признаците може да се проявят след няколко седмици, а има и трета група, при която те изобщо не се проявяват.

Ето някои от най-често срещаните признаци на бременността:

Закъснение или промяна в менструалния цикъл

Това е сред най-често срещаниите признаци на бременността. Нормално е, когато една жена забременее, нейната менструация да прекъсне. Има възможност бременната жена да има кървене, но то е по-кратко и слабо от нормалния цикъл.

Прокървяване

При имплантацията на оплодената яйцеклетка може да се получи прокървяване. Това е един от най-ранните признаци. Между 6-ия и 12-тия ден от зачеването ембрионът се вгнездява в маточната стена. През този период при някои жени е възможно да се появят коремни спазми, придружени със зацапване, подобно на това в началото и края на редовната менструация.

Гадене или повръщане

Този известен признак може да се прояви в периода 2-ра – 8-ма седмици от зачеването. При част от жените не се наблюдава гадене или повръщане.

Изтощение, отпадналост, сънливост

Тези чувства може да се появят още в първата седмица след зачеването.

Главоболие

Главоболието е признак, който се обяснява с промяна в хормоналния баланс и може да се наблюдава още в ранна бременност.

Учестени позиви за уриниране

Около 6-та - 8-ма седмици от зачеването има възможност по-често да уринирате.

Напрежение в гърдите

Този признак може да се прояви 1-2 седмици след зачеването. Гърдите стават чувствителни на допир, могат да са подути или болезнени.

Болки в кръста

Болките ниско в кръста се появяват още в ранната бременност. Възможно е те да съпровождат цялата бременност.

Повишен апетит към определени храни

Апетитът ви към определен вид храни може да се повиши. Това може да съпътства цялата ви бременност.

Проявата на изредените признаци не означава задължително, че сте бременна. За по-голяма сигурност, направете си тест за бременност или най-добре отидете на преглед при акушер-гинеколог.

назад ...

Пушенето по време на бременността може да повлияе на растежа на внуците на жената

Пушенето по време на бременността може да повлияе на растежа на бъдещите внуци на една жена, предупреждава ново проучване.

Изследователите са открили, че ако една баба по майчина линия пуши по време на бременността, нейните внуци тежат повече от очакваното по време на юношеството. Но проучването също така установи, че тези внуци имали по-добро сърдечно-съдово здраве.

прочети повече ...

Бременните жени, които пият две чаши кафе на ден излагат децата си на риск от левкимия?

Бременните жени, които пият само две чаши кафе на ден, може да излагат по този начин своите бебета на риск от левкемия.

Голямо проучване установи, че бебетата им имат 60 на сто по-голяма вероятност да развият заболяването по време на детството.

Учените твърдят, че правителствата трябва да издават предупреждения за бременните жени да ограничат приема на кафе, да намалят алкохола и да спрат тютюнопушенето. Учените мислят, че кофеинът може да промени ДНК-то в клетките на плода, което ги прави по-податливи към развитието на тумори.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии