Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Първи признаци на бременност

Първите признаци на бременността не винаги са еднакви при всички жени.

При една част от жените признаците на бременността се проявяват още в първата седмица от зачеването, а при друга, признаците може да се проявят след няколко седмици, а има и трета група, при която те изобщо не се проявяват.

Ето някои от най-често срещаните признаци на бременността:

Закъснение или промяна в менструалния цикъл

Това е сред най-често срещаниите признаци на бременността. Нормално е, когато една жена забременее, нейната менструация да прекъсне. Има възможност бременната жена да има кървене, но то е по-кратко и слабо от нормалния цикъл.

Прокървяване

При имплантацията на оплодената яйцеклетка може да се получи прокървяване. Това е един от най-ранните признаци. Между 6-ия и 12-тия ден от зачеването ембрионът се вгнездява в маточната стена. През този период при някои жени е възможно да се появят коремни спазми, придружени със зацапване, подобно на това в началото и края на редовната менструация.

Гадене или повръщане

Този известен признак може да се прояви в периода 2-ра – 8-ма седмици от зачеването. При част от жените не се наблюдава гадене или повръщане.

Изтощение, отпадналост, сънливост

Тези чувства може да се появят още в първата седмица след зачеването.

Главоболие

Главоболието е признак, който се обяснява с промяна в хормоналния баланс и може да се наблюдава още в ранна бременност.

Учестени позиви за уриниране

Около 6-та - 8-ма седмици от зачеването има възможност по-често да уринирате.

Напрежение в гърдите

Този признак може да се прояви 1-2 седмици след зачеването. Гърдите стават чувствителни на допир, могат да са подути или болезнени.

Болки в кръста

Болките ниско в кръста се появяват още в ранната бременност. Възможно е те да съпровождат цялата бременност.

Повишен апетит към определени храни

Апетитът ви към определен вид храни може да се повиши. Това може да съпътства цялата ви бременност.

Проявата на изредените признаци не означава задължително, че сте бременна. За по-голяма сигурност, направете си тест за бременност или най-добре отидете на преглед при акушер-гинеколог.

назад ...

Авокадото, сьомгата, наровете и яйцата ви помагат да заченете

Една на всеки седем двойки има проблеми със зачеването - и често не е ясно защо. Но един диетолог твърди, че добрата диета може да повлияе на здравето на спермата и яйцеклетката.

Изабел Оберт, която ръководи клиника за оплождане, вярва, че диета, богата на минерали, витамини, есенциални мазнини и протеини може да подготви един мъж и тялото на жената за зачеване. Тя казва още, че авокадото, сьомгата, яйцата и наровете са едни от най-добрите естествени помощници за хората, които искат да създадат семейство.

прочети повече ...

Какво точно се случва по време на ин витро процедурата?

Хиляди бездетни двойки възлагат надеждите си на тази процедура, за да създадат семейство. Но какво точно се случва по време на ин витро процедурата? Този материал отговаря на въпроса.

По време на ин витрото, една яйцеклетка е хирургически отстранена от женските яйчници и е оплодена със сперматозоиди в лаборатория. Оплодената яйцеклетка или ембрион след това се имплантира обратно в утробата на жената, за да расте и да се развива. Ембриотрансферът е последната част от процеса на обработка, но жените трябва да минат през строга програма за лечение по време на този процес.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии