Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Първи признаци на бременност

Първите признаци на бременността не винаги са еднакви при всички жени.

При една част от жените признаците на бременността се проявяват още в първата седмица от зачеването, а при друга, признаците може да се проявят след няколко седмици, а има и трета група, при която те изобщо не се проявяват.

Ето някои от най-често срещаните признаци на бременността:

Закъснение или промяна в менструалния цикъл

Това е сред най-често срещаниите признаци на бременността. Нормално е, когато една жена забременее, нейната менструация да прекъсне. Има възможност бременната жена да има кървене, но то е по-кратко и слабо от нормалния цикъл.

Прокървяване

При имплантацията на оплодената яйцеклетка може да се получи прокървяване. Това е един от най-ранните признаци. Между 6-ия и 12-тия ден от зачеването ембрионът се вгнездява в маточната стена. През този период при някои жени е възможно да се появят коремни спазми, придружени със зацапване, подобно на това в началото и края на редовната менструация.

Гадене или повръщане

Този известен признак може да се прояви в периода 2-ра – 8-ма седмици от зачеването. При част от жените не се наблюдава гадене или повръщане.

Изтощение, отпадналост, сънливост

Тези чувства може да се появят още в първата седмица след зачеването.

Главоболие

Главоболието е признак, който се обяснява с промяна в хормоналния баланс и може да се наблюдава още в ранна бременност.

Учестени позиви за уриниране

Около 6-та - 8-ма седмици от зачеването има възможност по-често да уринирате.

Напрежение в гърдите

Този признак може да се прояви 1-2 седмици след зачеването. Гърдите стават чувствителни на допир, могат да са подути или болезнени.

Болки в кръста

Болките ниско в кръста се появяват още в ранната бременност. Възможно е те да съпровождат цялата бременност.

Повишен апетит към определени храни

Апетитът ви към определен вид храни може да се повиши. Това може да съпътства цялата ви бременност.

Проявата на изредените признаци не означава задължително, че сте бременна. За по-голяма сигурност, направете си тест за бременност или най-добре отидете на преглед при акушер-гинеколог.

назад ...

Пълните бременни жени рискуват да загубят бебето

Бременните жени, които са с наднормено тегло, са в по-голям риск да изгубят бебето си.

Нов преглед на изследване показва, че жените с по-висок индекс на телесна маса (BMI) преди или в началото на бременността, имат по-висок риск бебето им да умре по време на бременност или на раждането, да бъде мъртво родено , или да умре скоро след раждането.

Силно затлъстелите жени имат най-голям риск - повече от три пъти по-висок, отколкото при жените с най-здравословно тегло, твърдят изследователите от Имперския колеж в Лондон. Но рискът започва да расте дори когато жените са с малко наднормено тегло, според преглед на 38 проучвания.

прочети повече ...

Яжте правилно по време на бременността, за да не е дебело детето ви

Бременните жени, които ядат твърде много – или твърде малко – рискуват да имат затлъстяло дете.

Бебетата на жени, които не са натрупали достатъчно тегло, е по-вероятно да бъдат с наднормено тегло, както и тези, чиито майки са натрупали твърде много. И изненадващо, рискът е по-голям за жените, които са с нормално тегло в началото на бременността.

Затлъстяването намалява продължителността на живота на човек с до девет години и предразполага към редица здравословни проблеми. Експертите заявяват, че е наложително  жените да получават ясна съвети за това колко тегло трябва да натрупат по време на бременността.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии