Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Първи признаци на бременност

Първите признаци на бременността не винаги са еднакви при всички жени.

При една част от жените признаците на бременността се проявяват още в първата седмица от зачеването, а при друга, признаците може да се проявят след няколко седмици, а има и трета група, при която те изобщо не се проявяват.

Ето някои от най-често срещаните признаци на бременността:

Закъснение или промяна в менструалния цикъл

Това е сред най-често срещаниите признаци на бременността. Нормално е, когато една жена забременее, нейната менструация да прекъсне. Има възможност бременната жена да има кървене, но то е по-кратко и слабо от нормалния цикъл.

Прокървяване

При имплантацията на оплодената яйцеклетка може да се получи прокървяване. Това е един от най-ранните признаци. Между 6-ия и 12-тия ден от зачеването ембрионът се вгнездява в маточната стена. През този период при някои жени е възможно да се появят коремни спазми, придружени със зацапване, подобно на това в началото и края на редовната менструация.

Гадене или повръщане

Този известен признак може да се прояви в периода 2-ра – 8-ма седмици от зачеването. При част от жените не се наблюдава гадене или повръщане.

Изтощение, отпадналост, сънливост

Тези чувства може да се появят още в първата седмица след зачеването.

Главоболие

Главоболието е признак, който се обяснява с промяна в хормоналния баланс и може да се наблюдава още в ранна бременност.

Учестени позиви за уриниране

Около 6-та - 8-ма седмици от зачеването има възможност по-често да уринирате.

Напрежение в гърдите

Този признак може да се прояви 1-2 седмици след зачеването. Гърдите стават чувствителни на допир, могат да са подути или болезнени.

Болки в кръста

Болките ниско в кръста се появяват още в ранната бременност. Възможно е те да съпровождат цялата бременност.

Повишен апетит към определени храни

Апетитът ви към определен вид храни може да се повиши. Това може да съпътства цялата ви бременност.

Проявата на изредените признаци не означава задължително, че сте бременна. За по-голяма сигурност, направете си тест за бременност или най-добре отидете на преглед при акушер-гинеколог.

назад ...

Всички промени, които настъпват в тялото на жената по време на бременността

Известно е, че по различни причини, бременността е забележителен момент в живота на жената. Но както много майки знаят, бременността може да създаде абсолютен хаос в тялото.

Средностатистическата жена наддава с до 16 килограма, и мнозина жени се оплакват, че след бременността остават с увиснали гърди, стрии и подути крака. Но има и други, по-малко известни промени в тялото, които бременните жени трябва да очакват по време на този най-естествен процес.

прочети повече ...

Бременността подобрява здравето на жената

Бременните жени наистина сияят!

Бременността има "подмладяващ ефект" върху жените, според ново научно изследване. А при по-възрастните жени, бременността може да им помогне да се почувстват отново млади, почти буквално, тъй като тя помага да се регенерират тъканите и забавя процеса на стареене.

Сиянието не е само козметичен страничен ефект от износването на дете, заявиха медицински специалисти, а действителен физически процес. Специалистите изследвали ефектите на чернодробни трансплантации при бременни и небременни мишки с помощта на високотехнологични скенери в Медицинското училище Хадаса в Ерусалим.

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии