Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Първият хранителен режим на бебето

Бебето се слага на гърдата 18 часа след раждането. В различните родилни домове този интервал е доста различен, но това не е от голямо значение.

През първите 2-3 дни от гърдите се отделя малко течност, наречена коластра. В съответствие с това повечето бебета спокойно спят, не изпитват глад и нямат нищо против да почакат идването на млякото.

Обикновено всяко кърмене през този период трае около 5 минути, за да не се разрани зърното, преди да е позагрубяло. През тези дни храненето в 2 ч. през нощта обикновено се изпуска, за да може майката да си отпочива.

Дали по-нататък бебето ще бъде кърмено в редовни часове или според проявения от него глад, зависи от това, дали е в отделна стая за новородени или в обща стая заедно с майката.

В първия случай майката го получава в определени часове, във втория - то е близко до нея и тя може да го храни, когато то поиска.

Общата стая и гъвкавият режим са особено подходящи при кърменето, защото бебето ще може да суче, когато е гладно и само поиска.

Ако количеството на млякото не го задоволява, то се буди по-често и съответно по-често изпразва гърдите на майката, а това е главното средство, което стимулира отделянето на повече мляко.

назад ...

Червеното вино вреди на неродените бебета

Бременните жени, които пият алкохол от време на време, трябва да избягват червеното вино.

Учените казват, че определена съставка във виното, което по принцип се смята за здравословна, може да навреди на панкреаса на нероденото дете.

За ресвератрола се смята, че има защитни функции срещу сърдечно-съдовите заболявания, рак, болестта на Алцхаймер и редица други състояния. Съставката, която се намира в червеното вино, червеното грозде и някои плодове, вече също може да се приема и като хранителна добавка.

прочети повече ...

Какво предпочитате - кратко раждане с много болка или проточено раждане без болка?

Кое е по-добро? По-дълго раждане с относително по-малко болка, или по-кратко раждане с мъчителна болка?

По-голямата част от бременните жени, които били анкетирани, избрали по-дълго, по-проточено раждане – те предпочитат да се забавят, отколкото да търпят ужасни болки.

Водещият автор на изследването, д-р Брендан Карвальо от Училището по медицина на Университета Станфорд в Калифорния, казва: "Интересното е, че интензивността е водеща". Използването на епидурална упойка "може да удължи раждането, но намалява интензитета на болката и изглежда, че е за предпочитане сред повечето жени", каза той.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Юли

Юни

Май

Април

Март

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии