Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Постъпване в детски ясли

От изключителна важност е при постъпването в детската ясла детето да не преживява болезнено раздялата с майката. За да му помогнете да преодолее притесненията си, трябва да изпълните няколко изисквания:

  1. Подгответе детето за раздялата. Говорете с него за това с упокояващ и нежен глас. Вие трябва да отведете детето в новото място да обиколите помещенията заедно и да се запознаете с хората, които ще се грижат за любимото ви същество. Всичко това ще бъде запомнено от детето и то ще се чувства по-спокойно, когато остане само в новата обстановка.

  2. Демонстрирайте пред детето си спокойствие и увереност. Кажете му, че това е единственият начин вие и то да се чувствате добре и че по този начин вечерите ще бъдат още по-хубави, когато ще сте заедно вкъщи.

  3. Давайте на детето да си взима от дома някоя играчка. По този начин ще създадете връзка със стаята му и то ще се чувства спокойно.

  4. Може да му давате нещо ваше, което е напоено с вашия парфюм и по този начин ще усеща подкрепата ви.

назад ...

Предмети и аксесоари, от които трябва да се пази малкото дете

Когато се мисли за безопасността на малкото дете, е повече от ясно, че едва ли ще може да се изпразни цялото жилище от всички опасни за бебето предмети. Но е задължително поне да ги направите недостъпни за него - просто е необходимо да се вдигнат нависоко, за да са извън обхвата на палавите бебешки ръце.

Едни от най-опасните предмети от тях са вази, пепелници, чаши, бутилки, ножове, вилици, самобръсначки и други остри предмети. В никакъв случай не трябва да се забравят и едни от любимите на тате и мама запалими аксесоари - цигари, кибрит, запалки, както и запалените свещи.

прочети повече ...

Ранното развитие на детето - чрез игри, песни и приказки

Днес съществуват много начини да се стимулира развитието на едно дете - различни логически игри и забавления. Но не трябва да се забравя, че занятията на малкото трябва да имат комплексен и системен характер.

Препоръчват се рисуването, театралните игри, както и използването на логически игри. От много голямо значение е и индивидуалният подход към детето и използването на нови технологии за развитие на детето.

прочети повече ...

АРХИВ

Юли

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии