Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Ако вашето дете отказва да яде

Ако вашето дете често не иска да яде, имайте предвид следното:

* Не принуждавайте вашето дете да яде ако не изглежда гладно. Дете, което минава през етап на бавен растеж или не е много активно, или ако е болно може да не е гладно.

* Планирайте закуските внимателно. Ако закусва близо до времето за ядене, детето няма да е гладно, когато дойде време за ядене. Дори за дете, което яде начесто по малки порции, се постарайте да давате повече храна във времето за ядене.

* Предлагайте на вашето дете да избира какво да яде, колкото е възможно по-често. Например питайте: “Ябълка или грозде искаш за закуска следобед?”.

* Бъдете добър пример. Децата са големи имитатори, и те гледат какво правите вие – така че изяждайте си морковите!

* Помнете, че при всички усилия от ваша страна, ще има моменти в които детето ви няма да яде. Това не е необичайно за малчуганите. Ако това се случва от време на време, няма за какво да се притеснявате.

назад ...

Телевизията повишава кръвното на децата

Гледането на телевизия в продължение на повече от два часа на ден увеличава риска от повишено кръвно налягане при децата.

Подрастващите на възраст между 2-10 е 30 на сто по-вероятно да имат високо кръвно налягане, отколкото деца, които прекарват по-малко време пред екрана на телевизора или компютъра.

Липсата на физическа активност увеличава риска още повече - с 50 на сто – разкриват учени в рамките на проект, обхващащ 5221 деца в осем европейски страни.

прочети повече ...

Как да накарате децата да ядат зеленчуци

Децата не искат да ядат зеленчуци дори ако им се каже, че са полезни. Затова родителите просто не трябва да казват на децата си, че определена храна е полезна.

Изследователи от Университета на Чикаго открили, че деца в предучилищна възраст - на възраст 3-5 - са по-малко склонни да ядат храни, за чийто съставки им е казано, че ще ги направят по-умни или по-силни, защото те вярват, че вкусът ще бъде неприятен.

Д-р Майкъл Маймаран и д-р Айелет Фишбах, които са ръководители на изследването, казват...

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Август

Юли

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии