Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Ако вашето дете отказва да яде

Ако вашето дете често не иска да яде, имайте предвид следното:

* Не принуждавайте вашето дете да яде ако не изглежда гладно. Дете, което минава през етап на бавен растеж или не е много активно, или ако е болно може да не е гладно.

* Планирайте закуските внимателно. Ако закусва близо до времето за ядене, детето няма да е гладно, когато дойде време за ядене. Дори за дете, което яде начесто по малки порции, се постарайте да давате повече храна във времето за ядене.

* Предлагайте на вашето дете да избира какво да яде, колкото е възможно по-често. Например питайте: “Ябълка или грозде искаш за закуска следобед?”.

* Бъдете добър пример. Децата са големи имитатори, и те гледат какво правите вие – така че изяждайте си морковите!

* Помнете, че при всички усилия от ваша страна, ще има моменти в които детето ви няма да яде. Това не е необичайно за малчуганите. Ако това се случва от време на време, няма за какво да се притеснявате.

назад ...

Децата започват да харесват зеленчуците, ако са със сос

Това е стар трик, използван от отчаяни родители по целия свят. Сега учените казват, че добавянето на кетчуп или друг вид сос към зеленчуците може да помогне на децата да започнат да ги харесват по-късно в живота.

Децата, които ядат брюкселско зеле с крема сирене, са по-склонни да си изядат всичко и казват, че им харесва - дори когато по-късно им се сервира чисто.

прочети повече ...

Ранните уроци по музика помагат за развитието на детския мозък

Воденето на детето на уроци по пиано преди то да навърши седем, може да подсили мозъка му неимоверно.

Едно проучване установи, че изучаването на музикален инструмент изглежда укрепва мозъка - а  най-големите предимства извличат тези деца, които са започнали уроци, докато са все още много малки. Изследователите казват: "Ранното музикално образование е много полезно за децата. То променя мозъка им и тези мозъчни промени може да доведат до когнитивни постижения."

Китайските учени са изследвали мозъците на 48 мъже и жени на възраст между 19 и 21.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Август

Юли

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии