Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Адаптацията на детето към детската градина

Нормалната адаптация към детската градина може да продължи от една седмица до 1 месец.

Понякога, обаче, дори и след този период децата продължават да страдат и да не желаят да посещават детската градина. Обърнете внимание, ако детето ви системно не се храни през деня в детската градина, ако е постоянно потиснато, ако се появят и други признаци на стрес, като събуждане и плач през нощта, напикаване, агресивни изблици. В такъв случай трябва да помислите дали причината не е в самата детска градина.

Разпитайте детето какво мисли за неговите учителки, за децата в групата; разговаряйте със самите учителки, как те възприемат детето ви, говорете и с другите майки. Понякога детето просто не попада на вярното за него място. Тогава една смяна на детското заведение често решава проблема.

назад ...

Как да накарате децата да ядат зеленчуци

Децата не искат да ядат зеленчуци дори ако им се каже, че са полезни. Затова родителите просто не трябва да казват на децата си, че определена храна е полезна.

Изследователи от Университета на Чикаго открили, че деца в предучилищна възраст - на възраст 3-5 - са по-малко склонни да ядат храни, за чийто съставки им е казано, че ще ги направят по-умни или по-силни, защото те вярват, че вкусът ще бъде неприятен.

Д-р Майкъл Маймаран и д-р Айелет Фишбах, които са ръководители на изследването, казват...

прочети повече ...

Децата започват да харесват зеленчуците, ако са със сос

Това е стар трик, използван от отчаяни родители по целия свят. Сега учените казват, че добавянето на кетчуп или друг вид сос към зеленчуците може да помогне на децата да започнат да ги харесват по-късно в живота.

Децата, които ядат брюкселско зеле с крема сирене, са по-склонни да си изядат всичко и казват, че им харесва - дори когато по-късно им се сервира чисто.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Август

Юли

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии