Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Адаптацията на детето към детската градина

Нормалната адаптация към детската градина може да продължи от една седмица до 1 месец.

Понякога, обаче, дори и след този период децата продължават да страдат и да не желаят да посещават детската градина. Обърнете внимание, ако детето ви системно не се храни през деня в детската градина, ако е постоянно потиснато, ако се появят и други признаци на стрес, като събуждане и плач през нощта, напикаване, агресивни изблици. В такъв случай трябва да помислите дали причината не е в самата детска градина.

Разпитайте детето какво мисли за неговите учителки, за децата в групата; разговаряйте със самите учителки, как те възприемат детето ви, говорете и с другите майки. Понякога детето просто не попада на вярното за него място. Тогава една смяна на детското заведение често решава проблема.

назад ...

Телевизията повишава кръвното на децата

Гледането на телевизия в продължение на повече от два часа на ден увеличава риска от повишено кръвно налягане при децата.

Подрастващите на възраст между 2-10 е 30 на сто по-вероятно да имат високо кръвно налягане, отколкото деца, които прекарват по-малко време пред екрана на телевизора или компютъра.

Липсата на физическа активност увеличава риска още повече - с 50 на сто – разкриват учени в рамките на проект, обхващащ 5221 деца в осем европейски страни.

прочети повече ...

Как да накарате децата да ядат зеленчуци

Децата не искат да ядат зеленчуци дори ако им се каже, че са полезни. Затова родителите просто не трябва да казват на децата си, че определена храна е полезна.

Изследователи от Университета на Чикаго открили, че деца в предучилищна възраст - на възраст 3-5 - са по-малко склонни да ядат храни, за чийто съставки им е казано, че ще ги направят по-умни или по-силни, защото те вярват, че вкусът ще бъде неприятен.

Д-р Майкъл Маймаран и д-р Айелет Фишбах, които са ръководители на изследването, казват...

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Август

Юли

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии