Анкета

Какво представлявя възпитанието на детето според вас?

Адаптацията на детето към детската градина

Нормалната адаптация към детската градина може да продължи от една седмица до 1 месец.

Понякога, обаче, дори и след този период децата продължават да страдат и да не желаят да посещават детската градина. Обърнете внимание, ако детето ви системно не се храни през деня в детската градина, ако е постоянно потиснато, ако се появят и други признаци на стрес, като събуждане и плач през нощта, напикаване, агресивни изблици. В такъв случай трябва да помислите дали причината не е в самата детска градина.

Разпитайте детето какво мисли за неговите учителки, за децата в групата; разговаряйте със самите учителки, как те възприемат детето ви, говорете и с другите майки. Понякога детето просто не попада на вярното за него място. Тогава една смяна на детското заведение често решава проблема.

назад ...

Децата започват да харесват зеленчуците, ако са със сос

Това е стар трик, използван от отчаяни родители по целия свят. Сега учените казват, че добавянето на кетчуп или друг вид сос към зеленчуците може да помогне на децата да започнат да ги харесват по-късно в живота.

Децата, които ядат брюкселско зеле с крема сирене, са по-склонни да си изядат всичко и казват, че им харесва - дори когато по-късно им се сервира чисто.

прочети повече ...

Ранните уроци по музика помагат за развитието на детския мозък

Воденето на детето на уроци по пиано преди то да навърши седем, може да подсили мозъка му неимоверно.

Едно проучване установи, че изучаването на музикален инструмент изглежда укрепва мозъка - а  най-големите предимства извличат тези деца, които са започнали уроци, докато са все още много малки. Изследователите казват: "Ранното музикално образование е много полезно за децата. То променя мозъка им и тези мозъчни промени може да доведат до когнитивни постижения."

Китайските учени са изследвали мозъците на 48 мъже и жени на възраст между 19 и 21.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Август

Юли

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии